16. apr. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Dronning Margrethe gav ekstranummer

Dronning Margrethe og børnebørnene gav ekstranummer på Amalienborg-balkonen.

Der var fest og fuld gas på for både kongelige og almindelige borgere, da dronning Margrethe klokken 12.00 torsdag veloplagt trådte ud på balkonen på Christian VII’s Palæ på Amalienborg.

På slotspladsen foran de kongelige var der fyldt af feststemte mennesker, der hungrede efter royal underholdning og en balkonscene af kaliber.

Stort set alle på pladsen var udstyret med dannebrogsflag og højt humør, og ingen blev skuffet over at opleve de kongelige.

Dronning Margrethe leverede varen

Dronningen og hendes familie leverede virkelig varen 100 procent fra balkonen.

Dronningen udbragte et leve og et "Gud Bevare Danmark" sammen med sine mange fans, og så blev der sunget fødselsdagssang.

Dronningen, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt prins Joachim og prinsesse Marie med majestætens i alt otte børnebørn var ude på balkonen til den dejlige folkefest.

Børnebørnene ville ud igen

Da dronningen syntes, at familien havde været nok på balkonen, gik hun indenfor og tog sine familiemedlemmer med sig.

Børnebørnene anført af prins Christian og prinsesse Isabella ville dog ud igen så hurtigt som overhovedet muligt for at opleve mere af suset fra publikum.

Dronningen ville nok også selv gerne derud igen til sine mange beundrere.

Dronningen var flyvende farmor

Hun viste sig som en flyvende farmor og sørgede for, at balkondørene blev slået op på vid gab, så hun med alle sine børnebørn, sine to sønner og svigerdøtrene kunne komme ud på balkonen foran de mange mennesker og give et par ekstranumre.

I alt tre gange var den kongelige fødselar og familien ude på balkonen og vinke, hvilket hver gang resulterede i et jubelbrøl a la det, man hører i Parken, når Danmarks fodboldlandshold scorer et vigtigt mål foran 40.000 tilskuere.

Det var på alle måder et brag af en folkefest på Amalienborg, hvor de mange royalister styrede for vildt sammen med Danmarks kongelige drømmehold.

LÆS MERE: Dronning Margrethe hædret og fejret på Københavns Rådhus.

Læs mere om: