17. aug. 2014
Af af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Forsinket kronprinsesse Mary hyldede Salman Rushdie

Kronprinsesse Mary uddelte H. C. Andersen-prisen til Salman Rushdie.
Kronprinsesse Mary uddelte H. C. Andersen-prisen til Salman Rushdie.
Foto: Nicolai Brix
Kronprinsesse Mary blev så forsinket til en gallaforestilling og litteraturprisoverrækkelse i Odense, at showet måtte begynde, før hun havde gjort sin entré i salen.

Kronprinsesse Mary stod næsten øverst på plakaten og havde altså en af hovedrollerne på scenen, da H. C. Andersen Litteraturprisen og en check på en halv million danske kroner skulle overrækkes til den britisk-indiske forfatter Salman Rushdie ved et stort show i Odense Koncerthus.

Derfor var arrangørerne og værterne på scenen, Susanne Elmark og Stig Rossen, en smule nervøse, da kronprinsessen Mary og hendes følge ikke dukkede op til aftalt tid.

Kronprinsessen & Co. var således ikke i salen, da H. C. Andersen-festival-gallaforestillingen med prisoverrækkelse begyndte med Odense Symfoni Orkester for fuld udblæsning med deres fortolkning af temaet fra "Star Wars".

Over et kvarter inde i festforestillingen og i alt cirka en halv time forsinket ankom den kongelige stjerne, der sandsynligvis havde oplevet trafikale problemer på vejen fra København.

Kronprinsesse Mary leverede herefter varen med stil, da hun stod for dagens højdepunkt og overrakte H. C. Andersen-prisen til den verdensberømte forfatter, der især de seneste 25 år har oplevet store udfordringer.

Hans forfatterskab har således været opfattet kontroversielt i flere dele af verden, hvilket har givet ham lige så mange fjender som fans.

Kronprinsesse Mary er en beundrer af Rushdies forfatterskab, og det udtrykte hun, da de to mødtes ved en uformel fotosession i koncerthus-foyeren efter galla-forestillingen.

Se videoen fra kronprinsessens festlige dag i Odense, hvor hun en smule forsinket fik hilst på den berømte forfatter Salman Rushdie.

Læs mere om: