Video fra Jordan: Kronprinsesse Mary et hit hos flygtningebørn

Kronprinsesse Mary spredte godt humør blandt de hårdtprøvede børn i flygtningelejren i Jordan.
Kronprinsesse Mary spredte godt humør blandt de hårdtprøvede børn i flygtningelejren i Jordan.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary indledte sin arbejdstur til Jordan med et feltbesøg til Za’atari-flygtningelejren udenfor Amman onsdag.

Her mødtes Mary med mange af lejrens hårdt prøvede syriske flygtninge, heriblandt flere kvinder og børn.

Kronprinsessen virkede meget berørt af den alvorlige flygtningesituation i kølvandet på borgerkrigen i Syrien, men samtidig havde hun et rigt overskud, som hun udnyttede på bedste vis til at forsøge at give alle, hun mødte, en god oplevelse.

De syriske børn, kronprinsessen mødte - både små piger og små drenge - faldt pladask for hende. Både da hun i et skoletelt satte sig ned og talte med et par drenge om deres tegninger, og lidt senere da hun var forbi et mere børnehaveagtigt sted, hvor der var mange små piger til stede.

Undervejs fik Mary også båret på en bittelille skøn pige på bare et halvt år. Det skete, da hun helt udenfor programmet trådte et stykke ud i lejrområdet og pludselig endte på en slags hovedgade midt i den enorme flygtningelejr.

Pludselig kom en syrisk kvinde frem til Mary og afleverede den skønne lille pige, og kronprinsessen tog kærligt imod.

Efter et par timer i Za’atari-lejren kørte den kongelige, danske delegation videre til et kvindecenter i Amman, hvor Mary sammen med udviklingsminister Christian Friis Bach, sad på forreste række, da en gruppe jordanske kvinder opførte en smagsprøve på det kontroversielle teaterstykke ”Mødre og døtre”, som faktisk er en dansk opsætning med bånd til Betty Nansen Teatret.

Både kronprinsessen og udviklingsministeren var vilde med stykket, og det lagde de ikke skjul på overfor de modige, kvindelige skuespillere.

BILLED-BLADET er med på hele kronprinsessens Jordan-tur, og bringer i næste uges udgave en fyldig reportage med masser af billeder fra Marys Mellemøsten-mission.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden