VIDEO: Kronprins Frederik nævnte kronprinsesse Mary i tale

Canadas generalguvernør David Johnston med fru Sharon, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i Ottawa kort før kronprinsen og generalguvernøren holdt tale i Rideau Hall.

Canadas generalguvernør David Johnston med fru Sharon, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i Ottawa kort før kronprinsen og generalguvernøren holdt tale i Rideau Hall.

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Under frokosten hos generalguvernør David Johnston holdt en veloplagt kronprins Frederik en tale, hvor han også fik flettet en sød bemærkning ind om sig selv og kronprinsessen.

BILLED-BLADET i Canada

Der var masser af rosende ord til både Danmark og Canada, da først generalguvernør David Johnston og efterfølgende kronprins Frederik holdt taler i forbindelse med en stor frokost i Rideau Hall. Her var både udvalgte deltagere fra erhvervsdelegationen og handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) inviteret med.

Kronprins Frederik fik også flettet en personlig kommentar ind i sin tale, da han nævnte, at hans seneste besøg i Canada sammen med kronprinsessen var rammen om en helt speciel dag.

- Det her er anden gang, at kronprinsessen og jeg har besøgt Canada sammen. Første gang var med danske sportsmænd og kvinder under Vinter-OL i Vancouver i 2010 - mellem os var det vores fire års jubilæum for at overvære et OL sammen. Så det er meget vigtigt, sagde kronprins Frederik.

Derudover understregede kronprins Frederik også den tætte forbindelse, som Danmark har til Canada, og at han er sikker på, at det bliver et inspirerende besøg for alle parter.

En del af talen var også på flydende fransk, da Canada er tosproget med både engelsk og fransk.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden