18. sep. 2014
Af af Marianne Singer

VIDEO: Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys travle dag i Ottawa

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary nåede vidt omkring i hovedstaden Ottawa, da de startede deres officielle besøg i Canada.

BILLED-BLADET i Canada

Der var fart på fra start til slut på kronprinsparrets første dag af deres officielle besøg i Canada, der begyndte i Ottawa.

Selv om kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var landet dagen før og sikkert led lidt af jetlag, var de begge i blændende humør og de perfekte repræsentanter for Danmark.

Et af de programpunkter, som tydeligvis gjorde indtryk på parret var besøget på Centennial Public School i centrum, hvor kronprinsesse Mary læste op af anti-mobbebogen "One" af Kathryn Otoshi, og begge fik talt med masser af glade og entusiastiske børn.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fik i løbet af dagen også lagt en krans ved et krigsmindemærke, besøgt det historiske museum og spist en lækker frokost hos generalguvernøren David Johnston, hvor der blev holdt varme taler fra både dansk og canadisk side.

Dagen sluttede med en reception i ambassadør Niels Abrahamsens officielle residens, hvor de sammen hilste på erhvervsfolk, ansatte på ambassaden og tidligere ambassadører.

Programmet fortsætter nu i Toronto.

Læs mere om: