21. maj. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Kronprins Frederik overraskede kronprinsesse Mary i Tyskland

Kronprins Frederik overraskede kronprinsesse Mary med tysk tale til slotsfrokost.

Kronprinsparret landede i Bayern i Sydtyskland på en meget kold og ekstremt regnfuld dag.

I München øsede det således ned, og vandpytterne var mange og dybe på brostenene, da kronprinsesse Mary og kronprins Frederik ankom til Residenz slottet, hvor ministerpræsident Horst Seehofer og frue tog imod sammen med mange hundreder af lokale.

Efter de danske æresgæster havde skrevet i gæstebogen, inviterede ministerpræsidenten dem på frokost i Antiquarium-salen, hvor der blev holdt velkomsttale af værten.

Kronprins Frederik talte perfekt tysk

Og så gik kronprinsen på talerstolen, og overraskede nok mange ved at holde sin tale på et ret perfekt tysk.

Der var både stemte s’er og flotte betoninger af ordene, der blev serveret med masser af overskud.

Selv kronprinsesse Mary må have været overrasket over, hvor flot kronprins Frederik udtalte de tyske gloser, som kronprinsessen fik oversat til engelsk via en tolk.

Kronprinsparret nød opholdet

Resten af dagen bød på masser af andre små, fine overraskelser, og kronprinsparret nød trods det dårlige vejr at opholde sig i München, hvor de blandt andet besøgte en ny Ecco-butik samt åbnede en Georg Jensen Flagship Store.

Dagen blev afsluttet med en flot festmiddag i Kaisersaal på slottet Residenz, hvor kronprinsparret med royale håndtryk fik hilst på de mange danske og tyske gæster, inden festen for alvor gik i gang i de historiske omgivelser.

LÆS MERE: Kronprinsesse Mary var stjernen til kæmpe festmiddag i Kaisersaal

Læs mere om: