VIDEO: Kronprinsesse Mary besøgte teltlejr i Kastrup

FN’s Børnekonvention fylder 25 år i 2014, og i den anledning satte Dansk Flygtningehjælp sammen med Kronprinsesse Mary fokus på børns rettigheder og livet som flygtningebarn i Myanmar.

Torsdag, 20. november 2014 - af Ulrik Ulriksen

Ellevilde elever og velforberedte lærere mødte kronprinsesse Mary, da hun gjorde sin entré på Løjtegårdsskolen i Kastrup.

Kronprinsesse Mary besøgte sammen med Dansk Flygtningehjælp skolen for at være med til at sætte fokus på børns rettigheder i et globalt perspektiv. Til dette formål har dansk Flygtningehjælp udarbejdet undervisningsmaterialet ”Børn har altid ret” med omdrejningspunkt i de yngstes rettigheder og det barske liv som flygtningebarn i især den nordlige Rakhine-provins i Myanmar.

Undervisningsmaterialet er til brug i folkeskolen for 4. til 6. klassetrin, og det var netop Løjtegårdsskolens erfaringer med dette projekt, som kronprinsesse Mary så nærmere på.

I en af klasserne var der skabt en helt lille flygtningelejr med primitive teltduge, der dækkede over det meste af klasseværelset. Gulvet var belagt med billige tæpper og måtter, og i det hele taget havde de unge elever gjort et flot stykke arbejde for at nå frem til teltlejr-resultatet, som kronprinsessen var meget imponeret af. Det lignede på mange måder de kummerlige forhold, kronprinsessen selv har set i virkeligheden i barske flygtningelejre i Jordan og Myanmar.

- Det er imponerende. Tak skal I have, sagde kronprinsesse Mary, efter besøget i den lille teltlejr på skolen i Kastrup. Herefter fortsatte Mary sin skole-rundtur sammen med to af sine unge elev-guider, Liva, 11 år, og Anton, 12, der tog sig fint af den royale æresgæst.

Se videoen herover med kronprinsesse Marys spændende oplevelser på skolen i Kastrup, hvor de mange elever var begejstrede for det kongelige besøg. Og hør 11-årige Liva og 12-årige Anton fortælle om deres helt særlige møde med Mary.