30. aug. 2016
Af Marianne Singer

VIDEO: Kronprinsesse Mary: En fornøjelse at møde de grønlandske børn

For kronprinsesse Mary var det en stor glæde at hilse på de grønlandske børn i daginstitutionen Sikkersoq og opleve, hvor godt de har taget Fri for Mobberi til sig.
- Det er altid en fornøjelse at møde de grønlandske børn. De er lidt stille og generte, når man først møder dem, men så, ligeså stille, åbner de op, fortalte kronprinsesse Mary til BILLED-BLADET, efter at hun havde mødt de mange, søde børn i daginstitutionen Sikkersoq i Nuuk.

Kronprinsesse Mary landet om formiddagen

Kronprinsesse Mary var landet i Grønland om formiddagen og tog kort tid efter ud til børnehaven for at opleve den grønlandske udgave af Fri for Mobberi -Kammagiitta. Medarbejderne på stedet fortalte entusiastisk om deres erfaringer med Mary Fondens antimobbeprogram.

En glædelig oplevelse

Og kronprinsesse Mary fik talt med børnene. - Det er altid en glæde at se, at Kammagiitta - Fri for Mobberi er godt og solidt forankret i de grønlandske børnehaver og daginstitutioner. Og at de arbejder ivrigt med det, at børnene tager det til sig, og forældrene tager det til sig, og pædagogerne er rigtig glade for materialet og redskaberne, lød det blandt andet fra kronprinsesse Mary om første punkt i programmet.

Sætter fokus på vold i hjemmet

Kronprinsesse Mary er i Grønland for at sætte fokus på vold i hjemmet og besøge nogle af Mary Fondens aktiviteter. Tirsdag mødes kronprinsesse Mary og minister for familie, ligestilling, sociale anliggender og justitsvæsen Martha Lund Olsen med 200 fagfolk fra hele Grønland for at sætte fokus på vold i hjemmet under Mary Fondens konference ”Vold i hjemmet – et fælles ansvar” sammen med parterne i det dansk-grønlandske samarbejde Kattunneq.

Læs mere om: