11. jan. 2014
Af af Ulrik Ulriksen, Myanmar

VIDEO: Kronprinsesse Mary fløj til det nordlige Myanmar

Kronprinsesse Mary ankommer efter flyveturen til det nordlige Myanmar - Rakhine-staten.
Kronprinsesse Mary ankommer efter flyveturen til det nordlige Myanmar - Rakhine-staten.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary forstætter sit travle program i Myanmar – BILLED-BLADET følger hende. Få her seneste ny…

Efter lørdagens besøg til Den Gyldne Pagode i Yangon, steg kronprinsesse Mary sammen med udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen og resten af den danske delegation om bord i et chartret fly fra selskabet Happy Air og lettede fra indenrigslufthavnen med kurs mod en af Myanmars fattigste egne, Rakhine-staten, der grænser op til Bangladesh.

Her arbejder Dansk Flygtningehjælp, som Kronprinsessen er protektor for, med beskyttelse af internt fordrevne og ikke mindst kvinder og børn.

Indlogering og så videre...

Kort efter Mary og delegationen, heriblandt BILLED-BLADETs udsendte, var landet i lufthavnen ved byen Sittwe, hoppede alle ind i biler og kørte til et ydmygt hotel i nærheden.

Efter kufferter og tasker var smidt på værelserne drog Mary af sted for at se på de barske forhold i og omkring Sittwe, hvor der er alvorlige problemer mellem de forskellige befolkningsgrupperinger.

Dansk bistand i regionen

Kronprinsessen fik i den forbindelse mulighed for at hilse på flere af de danskere, der arbejder så hårdt på at få den danske bistand til at række så langt som overhovedet muligt for de mange flygtninge i regionen.

Se videoen fra Marys ankomst til Sittwe Luthavn og fra hendes besøg til Den Gyldne Pagode samme dag....

Læs mere om: