21. nov. 2014
Af af Marianne Singer

VIDEO: Kronprinsesse Mary fortalte om sine rejser

Under lanceringen af UNFPA’s befolkningsrapport på Rysensteen Gymnasium nævnte kronprinsessen sine møder med unge fra Tajikistan, USA og Afrika.

Kronprinsesse Mary rejser flittigt rundt i verden med FN for at sætte fokus på blandt andet kvinders og pigers rettigheder og kønsbaseret vold.

Flere af de indtryksfulde oplevelser beskrev kronprinsessen entusiastisk under sit besøg på Rysensteen Gymnasium i København fredag formiddag, hvor hun talte som protektor i forbindelse med lanceringen af FNs Befolkningsfonds (UNFPA) befolkningsrapport ”The power of 1.8 billion: Adolescents, Youth and the Transformation of the Future”.

Denne gang var fokus på den nuværende ungdomsgeneration på 1,8 milliarder og den positive indflydelse, som de kan få, hvis der investeres i uddannelse, sundhed og arbejde.

Personlig tale

Og kronprinsessen kunne under sin flere minutter lange tale i festsalen fortælle, at hun har mødt mange inspirerende, unge ildsjæle og skæbner under sine arbejdsrejser til blandt andet Sydafrika, Mozambique, New York og Tajikistan.

De omkring 190 elever fra det internationalt orienterede uddannelsessted lyttede interesseret med, og stillede efter de forskellige oplæg relevante og seriøse spørgsmål til dagens paneldeltagere Siri Tellier, ekstern lektor på Copenhagen School of Global Health, Københavns Universitet, Martin Bille Hermann, direktør for udviklingspolitik i Udenrigsministeriet, og Pernille Fenger, chef for UNFPA’s nordiske kontor, der gav sig god tid til at svare på alle spørgsmål.

Efter godt en times tid forlod kronprinsesse Mary, der så elegant ud i en stribet nederdel og med ny frisure, igen stedet.

Læs mere om: