18. maj. 2018
Af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Kronprinsesse Mary gav to australiere en uforglemmelig oplevelse

Der blev sludret, hygget og grinet en del, da kronprinsesse Mary mødte to australske studerende ved legatfest på Københavns Universitet.

Kronprinsesse Mary overrakte med fine ord og et royalt smil legatet The Crown Princess Mary Scholarship til to udvekslingsstuderende fra Australien.

Det skete på Københavns Universitet på en særdeles dejlig eftermiddag, hvor der virkelig blev hygget til den store fortjenstmedalje.

Det var i hvert fald tydeligt, at Mary svingede godt med de to australske legatmodtagere, Tennille Louise Vitagliano fra Sydney University og Max Kausman fra Monash University.

To glade australiere

Legatet bliver hvert år tildelt to udvekslingsstuderende fra Københavns Universitets australske partneruniversiteter, og de to legater a 10.000 kroner er tænkt som en økonomisk håndsrækning i forbindelse med opholdet i Danmark.

Det var bestemt til at se på Tennille og Max, at de var glade for legatet samt for at være i selskab med kronprinsessen, som var særdeles veloplagt. Hun fortalte blandt andet sine nye australske venner, hvor dejligt et land Danmark er.

Kronprinsesse Mary nød at være udenfor

Rektor Henrik C. Wegener, som tog sig godt af kronprinsessen allerede ved hendes ankomsten i Lindegården, var i fin form ved den festlige begivenhed. Efter receptionen sørgede han for at guide hovedpersonerne ud i Lindegården til en kort fotomulighed. Også ude i det fine vejr i den gamle universitetsgård var stemningen god. Det blev på alle måder en uforglemmelig dag for Tenille og Max fra Australien.

Læs mere om: