Tirsdag, 1. september 2015 - af af Marianne Singer

VIDEO: Kronprinsesse Mary hejste flaget for ligestilling

Mikrofonen drillede, da kronprinsesse Mary hejste flag nummer fem: Ligestilling - det første af i alt 17 flag for FNs nye verdensmål.

Stemningen var i top og vejret lunt, da kronprinsesse Mary tirsdag eftermiddag ankom til Women Deliver inspirationsmødet på Christianshavn i København.

Uden for Eigtveds Pakhus, der hører til Udenrigsministeriet, havde mange af mødets deltagere samlet sig for først at overvære kronprinsesse Mary hejse et flag for FNs nye verdensmål.

Lige omkring klokken14 stillede en elegant kronprinsesse i hvid kjole og høje stilletter sig op med Københavns havn og Christiansborg som flot baggrund og holdt en tale på engelsk.

Kronprinsesse Mary smilede stort

- Det er en kæmpe fornøjelse og glæde at se så mange her idag, sagde kronprinsessen og talte derefter om FNs verdensmål nummer fem - ligestilling.

Med et stort smil hejste den kongelige gæst derefter det røde flag, der står for ligestilling.

Få sekunder efter vajede det smukt i vinden.

Flagene bliver hejst internationalt

Flaget er det første af i alt 17 flag for de 17 verdensmål, som FN har sat sig som målsætninger inden år 2030.

De resterende 16 flag bliver hejst forskellige andre steder i verden for at sætte fokus på verdensmålene inden FNs Generalforsamling i september.

Arrangementet fortsatte derefter indenfor, hvor Women Deliver inspirationsmøde med deltagere fra over 100 forskellige organisationer og virksomheder var samlet for at  udvikle ideer op til Women Deliver konferencen i København til maj næste år.

Kronprinsesse Mary sætter fokus på kvinder

Kronprinsessen er protektor for konferencen, som er verdens største kvindekonference, der sætter fokus på piger og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel.

Der vil her være fokus på, hvordan FNs udviklingsmål vil kunne realiseres.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden