VIDEO: Kronprinsesse Mary hørte voldsramte kvinders historie

Se også:

Efter en to timers flyvetur fra Cape Town til Johannesburg tog kronprinsesse Mary til møde i Soshanguve, hvor hun mødte voldsramte kvinder og omvendte mænd.

Efter at være landet i Johannesburg i Sydafrika tirsdag morgen kørte kronprinsesse Mary og handels- og udviklingsminister Mogens Jensen direkte til Soshanguve township i det nordlige Pretoria.

Køreturen fra lufthavnen til destinationen blev en ret speciel oplevelse, da himmelens sluser pludselig åbnede sig for alvor.

Regnen væltede ned fra tunge skyer og oversvømmede grøfter og kanaler, og gjorde vejbanen en smule usikker.

Kronprinsessen hørte voldshistorier

Solen fik dog snart overtaget, og da kronprinsessen ankom til "Brothers for Life"-huset i township'et var vejret perfekt.

Mødet på stedet forløb også perfekt, og kronprinsesse Mary og ministeren lyttede interesseret på "Brothers for Life"-bevægelsens historie og på, hvordan man sætter fokus på og gør noget ved kønsbaseret vold.

I løbet af en snak mellem de danske gæster og de lokale hørte kronprinsesse Mary flere af de voldsramte kvinders forfærdelige historier, der har fået dem til at kæmpe så hårdt for at stoppe mænds vold mod kvindelige partnere.

Kronprinsesse Mary og minister Mogens Jensen hørte også fra "Brothers for Life"-mændene, hvordan de var blevet omvendt fra at tæske deres koner eller kærester til i dag at hjælpe kvinder og mænd ud af problemerne med kønsbaseret vold, som desværre er et kæmpeproblem i Sydafrika.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden