26. okt. 2013
Af af Ulrik Ulriksen, BILLED-BLADET i Sydney

Video: Kronprinsesse Mary holdt stærk tale i Australien

Det var en helt speciel opgave for kronprinsesse Mary at deltage i en præsentations-event i børneorganisationen ”Alannah & Madeline Foundation” i Sydney.

Mary er protektor for den australske fond, som blandt andet har fokus på kampen mod mobning, og som er opkaldt efter to piger, på tre og seks år, der sammen med deres mor Nanette blev skudt og dræbt, da en gal mand i 1996 gik amok med skydevåben i Port Arthur på Tasmanien.

I en i Australien hidtil uset blodrus dræbte gerningsmanden 35 mennesker. Efterfølgende tog de afdøde piger Alannah og Madeline Micacs far Walther Micac initiativ til organisationen, der kæmper for at forbedre børns vilkår i en verden fuld af såvel fysisk som psykisk vold.

Lørdag handlede ”Alannah & Madeline Foundation”-mødet om at sætte fokus på børns internetsikkerhed ved at lancere en ny eSmart Digital-kampagne, der skal nå ud til australske skoler. I forbindelse med lanceringen mødte Mary og Frederik den hårdt prøvede Walther Micac, som de begge har mødt tidligere ved flere lejligheder og har enorm respekt for.

I en stærk tale på dagen henvendte en tydeligt bevæget kronprinsesse sig direkte til Micac og udtrykte sin respekt for ham og støtte til børneorganisationen opkaldt efter hans døtre.

Se i denne video klippet med en rørt Mary, som henvender sig til Walther Micac og se også skønne scener fra kronprinsparrets møde med enæggede tvillinger på Sydneys børnehospital.

Læs mere om: