4. feb. 2015
Af af Marianne Singer

VIDEO: Kronprinsesse Mary holdt stærk tale til World Cancer Day

En engageret kronprinsesse Mary overrakte Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2015 til to dygtige prismodtagere, der fik stor ros med på vejen af hende.

- At få en kræftsygdom er en grænseoverskridende oplevelse i enhver forstand. Med ét har man brug for at finde alle mentale og fysiske ressourcer frem. Man skal igennem en krævende behandling, og de fleste oplever angst og bekymring for, hvad der skal ske, om behandlingen virker og for fremtiden. Heldigvis er der hjælp og støtte at hente til den, hvis liv og dag bliver ændret, når de rammes af kræftsygdom.

Kronprinsesse Mary satte sig ind i de mange kræftpatienters sted, da hun holdt en tale på World Cancer Day, der blev markeret af Kræftens Bekæmpelse i Skuespilhuset onsdag aften med uddelingen af Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2015.

LÆS OGSÅ: Kronprinsparret til Danmarks Indsamling

Kronprinsse Mary overrakte prisen

De stolte prismodtagere, der fik masser af ros for deres ihærdige indsats af den kongelige æresgæst, var i år Julie Midtgaard, psykolog og seniorforsker, og Morten Quist, forskningsfysioterapeut og kandidat i sundhedsvidenskab.

De blev udvalgt for deres store arbejde for at forske i, at motion har adskillige gavnlige virkninger på kræftpatienter og for at skabe rammer for, at patienterne kan dyrke motion sammen.

Læs også: Kronprinsesse Mary overraskede ved modeshow

Læs mere om: