18. aug. 2017
Af Marianne Singer

VIDEO: Kronprinsesse Mary hoppede i den hvide kittel

Der skulle ikke megen overtalelse til for at få kronprinsesse Mary til at assistere ved et helt særligt eksperiment på Herlev Hospital.

Det blev en på alle måder lærerig oplevelse for kronprinsesse Mary, da hun indviede Nationalt Center for Immunterapi på Herlev Hospital.

Under besøget fik kronprinsesse Mary fremvist flere afdelinger, der arbejder med cancer immunterapi og talt med stedets medarbejdere.

Deltog i vigtigt eksperiment

Kronprinsesse Mary sagde undervejs modigt ja til at assistere læge og ph.d studerende på Center for Cancer Immunterapi, Morten Orebro Holmström, med et vigtigt projekt i laboratoriet.

Iklædt kittel og blå handsker lyttede den kongelige æresgæst koncentreret til lægens anvisninger og var således med til at udføre det afsluttende eksperiment omhandlende en ny kræftvaccine.

Mary mødte prismodtager

Blandt dagens deltagere var også Inge Marie Svane, professor og leder af Center for Cancer Immunterapi, der i februar fik overrakt Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2017 af kronprinsesse Mary for sit arbejde med at indføre immunterapi i behandlingen af danske kræftpatienter.

Formålet med det nye center er at sikre, at patienter i hele landet tilbydes den nyeste immunterapibehandling og at styrke dansk forskning på området.

I immunterapien benyttes patientens eget immunsystem til at bekæmpe kræften.

Læs mere om: