11. nov. 2012
Af af Ulrik Ulriksen i Mozambique

VIDEO: Kronprinsesse Mary måtte en tur med ambulancen i Afrika

Kronprinsesse Mar
Kronprinsesse Mary for fuld ambulance-udrykning med den kvindelige ambulancefører.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET i Mozambique
Endnu en begivenhedsrig dag er gået for kronprinsesse Mary i Mozambique.

Kronprinsesse Mary nåede på sin tredje dag i Mozambique i Afrika til landets sydlige provins Beira, hvor hun besøgte et Danida-projekt, der er sat i søen for at hjælpe lokale kvinder til at klare sig i traditionelle job for mænd.

I den forbindelse mødte kronprinsessen en gruppe kvinder, der er ambulancechauffører og skraldevognschauffører. Det var en stor oplevelse for kronprinsessen at møde de stærke, lokale kvinder, der, selv om mænd stadig ser ned på dem, i stigende grad bliver respekteret og efterhånden bliver fuldstændig økonomisk og socialt uafhængige af deres kærester og ægtefæller.

Mary blev i dagens anledning inviteret på en prøvetur med en lokal ambulance, som blev kørt af en nyuddannet, kvindelig chauffør. Og en sådan tur kan man jo ikke tillade sig at sige nej tak til.

Kronprinsessen nød turen med fuld udrykning rundt på en parkeringsplads, og så nød hun at se, at det dansk-støttede projekt for kvinder i Beira gør en kæmpe forskel for lokalområdet og kvinderne i det sydlige Mozambique.

BILLED-BLADET dækker hele kronprinsessens fantastiske rejse i Mozambique - følg med her på hjemmesiden og få hele dækningen i bladet på torsdag.

(Videofotograf: Hanne Juul/BILLED-BLADET i Mozambique)

Læs mere om: