22. nov. 2013
Af af Ulrik Ulriksen

VIDEO Kronprinsesse Mary modtaget som filmstjerne

Kronprinsesse Mary på job for Hjerteforeningen
Kronprinsesse Mary på job for Hjerteforeningen
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary blev på en skole i København modtaget af ellevilde fans, da hun som protektor for Hjerteforeningen gjorde sin entré til et arrangement, der satte fokus på hjertemassage og livgivende førstehjælp.

Kronprinsesse Mary var som protektor for Hjerteforeningen kvinden i centrum, da der torsdag skulle sættes fokus på foreningens arbejde.

Ved tre forskellige arrangementer i København så kronprinsessen på forskellige projekter i Hjerteforeningens regi. Først besøgte hun Randersgade Skole på Østerbro i København, hvor der var fest blandt skoleeleverne i gården, da den royale gæst gjorde sin entré.

Mary var utroligt sød til at give sig tid til alle de mange børn, som både bad om håndtryk og om at blive fotograferet med deres kongelige idol. Alle fik, hvad de bad om, og da kronprinsessen havde gjort sine fans glade, var hun endelig klar til at gå ind i gymnastiksalen, hvor 7. U ventede.

Imponeret Mary

De viste den næste halve time Mary, hvor dygtige de alle er blevet til at give hjertemassage og kunstig åndedræt og i det hele taget yde livgivende førstehjælp til borgere, der rammes af hjertestop.

– Jeg er meget imponeret. I er virkelig dygtige, sagde kronprinsessen, før hun vinkede farvel og kørte til Nørrebro for at møde et hjertemotionshold med en flok friske og modne ældre københavnere, som gav den gas med både armbøjninger og frie øvelser på gulv.

Sidste punkt på dagens program i Hjerteforeningsmæssig forstand var legatuddeling på Betty Nansens Teatret på Frederiksberg, hvor kronprinsessen var i selskab med blandt andre skuespillerne Flemming Enevold, Trine Pallesen, Stine Stengade samt sangeren Kaya Brüel og topsvømmeren Lotte Friis.

Se i denne video billeder fra Marys livsbekræftende besøg på Randersgade Skole og eksklusive klip fra den kongelige arbejdsdags øvrige punkter:

Læs mere om: