3. okt. 2012
Af af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Kronprinsesse Mary mødte ekspræsidenter i New York

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary var i fornemt selskab under sit besøg i USA.

Kronprinsesse Mary holdt en blændende tale, da hun i New York deltog i lanceringen af High Level Task Force, som hun nu er en del af, og som skal sikre den globale bekæmpelse af mødredødelighed.

Lanceringshøjtideligheden fandt sted i Ford Foundation på Manhattan. Kronprinsessen var sammen med den tidligere præsident af Finland Tarja Halonen samt Mozambiques eks-præsident på talerstolen. I sin tale understregede Mary, hvor vigtigt det er med oplysning til børn og unge, hvis man skal bekæmpe mødredødelighed. I den forbindelse fortalte hun sit publikum, at hun selv vil gøre alt for at oplyse sine fire børn om bien og blomsten, når tiden er den rette.

Kronprinsessens deltagelse i High Level Task Force ligger i forlængelse af hendes mangeårige engagement i mødresundhed og kvinders rettigheder og vilkår samt hendes virke som blandt andet protektor for Maternity Worldwide og Dansk Flygtningehjælp. Panelet som Mary sidder i, og som blev præsenteret i New York, bliver ledet af finske Tarja Halonen og Mozambiques tidligere præsident Joaquim Chissano. Mary besøger i øvrigt i november netop Mozambique.

Du kan læse om kronprinsessens travle dage i New York i BILLED-BLADET, der er på gaden torsdag i denne uge.

Læs mere om: