Onsdag, 3. oktober 2012 - af af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Kronprinsesse Mary mødte ekspræsidenter i New York

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary var i fornemt selskab under sit besøg i USA.

Kronprinsesse Mary holdt en blændende tale, da hun i New York deltog i lanceringen af High Level Task Force, som hun nu er en del af, og som skal sikre den globale bekæmpelse af mødredødelighed.

Lanceringshøjtideligheden fandt sted i Ford Foundation på Manhattan. Kronprinsessen var sammen med den tidligere præsident af Finland Tarja Halonen samt Mozambiques eks-præsident på talerstolen. I sin tale understregede Mary, hvor vigtigt det er med oplysning til børn og unge, hvis man skal bekæmpe mødredødelighed. I den forbindelse fortalte hun sit publikum, at hun selv vil gøre alt for at oplyse sine fire børn om bien og blomsten, når tiden er den rette.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Kronprinsessens deltagelse i High Level Task Force ligger i forlængelse af hendes mangeårige engagement i mødresundhed og kvinders rettigheder og vilkår samt hendes virke som blandt andet protektor for Maternity Worldwide og Dansk Flygtningehjælp. Panelet som Mary sidder i, og som blev præsenteret i New York, bliver ledet af finske Tarja Halonen og Mozambiques tidligere præsident Joaquim Chissano. Mary besøger i øvrigt i november netop Mozambique.

Du kan læse om kronprinsessens travle dage i New York i BILLED-BLADET, der er på gaden torsdag i denne uge.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden