VIDEO: Kronprinsesse Mary mødte Tadsjikistans syge børn

Se også:

Syge børn på et rehabiliteringscenter udenfor hovedstaden Dushanbe fik fint besøg, da kronprinsesse Mary lagde vejen forbi for at se på forholdene for blandt andre polioramte børn.

Efter at have indledt sin første arbejdsdag i det centralasiatiske land Tadsjikistan med et par vigtige opgaver i hovedstaden Dushanbe, kørte kronprinsesse Mary ud af byen til Varzob-områdets Chorbogh rehabiliteringscenter for børn.

Her stod personale og unge beboere klar til at modtage kronprinsesse Mary i et silende regnvejr.

Alle glemte dog det triste og pjaskvåde vejr, da den danske æresgæst gjorde sin entré i rehabiliteringscentret, hvor blandt andre børn med polio behandles.

Kronprinsessen blev modtaget med stor blomsterbuket af en folkedragtklædt lokal dreng med Downs syndrom, og han var med sin udadvendthed og begejstring med til at gøre begivenheden festlig midt i alvoren.

Således var det væsentligste mål med besøget at få sat fokus på de syge børns vanskelige vilkår samt på det forbedrede sundhedsarbejde, som de tadsjikiske myndigheder med støtte fra verdenssundhedsorganisationen World Health Organization trods alt har gang i over det meste af det centralasiatiske land.

I løbet af halvanden time på Chorbogh-centret mødte kronprinsesse Mary en masse fantastiske børn, der med hjælp fra et engageret personale efter de regionale forhold lever et godt liv trods helbredsmæssige udfordringer.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden