Torsdag, 16. april 2015 - af af Ulrik Ulriksen og Martin Høien

VIDEO: Kronprinsesse Mary og Europas dronninger gjorde Drabantsalen smuk

På en helt vidunderlig aften på Christiansborg Slot var især de royale gæsters ankomst via Drabantsalen en ekstraordinær oplevelse med kronprinsesse Mary og en perlerække af dronninger som profiler. Christiansborg-aftenens store stjerne var dronning Margrethe.

Det var en sand stjerneparade af kongelige anført af et par blåblodede danske profiler, som det talstærke og internationale pressekorps oplevede i Drabantsalen på vej til gallataffel i anledning af dronning Margrethes 75-års fødselsdag.

Naturligvis var fødselaren, dronning Margrethe, profilen over alle på den store aften, men også kronprinsesse Mary og prinsesse Marie var på toppen på en helt igennem forrygende aften med internationalt topniveau.

Det var noget ud over det sædvanlige at opleve de danske royale i selskab med blandt andre kongelige fra de nordiske lande som Sveriges kong Carl Gustaf og dronning Silvia og Norges kong Harald samt de tre yngre og forholdsvis nye kongepar – Spaniens kong Felipe og dronning Letizia, Hollands kong Willem-Alexander og dronning Maxima og endelig Belgiens kong Philippe og dronning Mathilde. Dronningerne Letizia, Maxima og Mathilde pyntede især med deres fornemme rober i Drabantsalen på den historiske aften på Christiansborg Slot, hvor gæsterne nød galla-begivenheden i Tronsalen, Christian IX’s Gemak og Fredensborg Sal.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden