Onsdag, 25. september 2013 — af af Ulrik Ulriksen

Video: Kronprinsesse Mary og Frederik til Mærsks mega-havnefest

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til navngivning af Mærsk skib
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ved dagens store begivenhed ved Langelinie i København.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kongelig deltagelse på Langelinie Kajen i København, da Mærsks mega container-skib blev navngivet.

Kronprinsesse Mary skulle oprindelig have været til navngivningsceremoni for Mærsks nye mega-store Triple E containerskib uden sin bedre halvdel, men kronprins Frederik besluttede sig i sidste øjeblik for at gå med til den fornemme havnefest ved Langelinie kajen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sammen med AP Møller Mærsks ledelse og flere prominente politikere, heriblandt Margrethe Vestager, hyggede kronprinsparret sig på den skønne solskinsformiddag med festtale ved topchef Nils Smedegaard og korsang serveret af Københavns drengekor, og så oplevede de i øvrigt 18.000 Mærsk-lyseblå balloner stige til vejrs. Netop 18.000 containere kan det nye Triple E-skib have om bord.

Dagens absolutte højdepunkt var, da kronprinsesse Mary tæt mandsopdækket af Nils Smedegaard på traditionel vis navngav verdens største containerskib ”Majestic Maersk” ved at banke en champagneflaske ind i skibssiden.

Herefter gik de royale æresgæster om bord på skibet og fik lov til at trykke på skibets båthorn et par gange, hvilket der også er tradition for, når en kongelig har navngivet et nyt skib.

Inden Mary og Frederik forlod skibet og Langelinie stillede de venlig op for BILLED-BLADETs fotograf med verdens største containerskib i baggrunden.

- Det er imponerende, lød kronprinsessens afslutningsreplik.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden