26. nov. 2013
Af af Ulrik Ulriksen

VIDEO Kronprinsesse Mary og Hr. Skæg til kagefest i børnehave

https://imgix.billedbladet.dk/lost_media/35106.jpg
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Der var gang i fra start til slut med sang, dans og kager, da kronprinsesse Mary og børnenes bogstavhelt Hr. Skæg besøgte en børnehave i Helsingør.

Kronprinsesse Mary besøgte som formand for Mary Fonden Børnehuset Troldehøj i Helsingør i forbindelse med det ambitiøse indlæringsprojekt LæseLeg.

Da den kongelige æresgæst var kommet på plads, demonstrerede børnehavebørn og pædagoger, hvordan de i dagligdagen arbejder med Mary Fondens LæseLeg-projekt, som skal styrke de smås evner til at forstå og benytte sig af sproget til at indgå i fællesskaber med jævnaldrende. På den måde kan et barn undgå at ende udenfor gruppen i social isolation.

- Når børn ikke kan sætte ord på deres tanker og deres ønsker, kan de have svært ved at indgå i legen og i fællesskabet. Derfor er det så vigtigt, at vi støtter børnenes sproglige udvikling. LæseLeg er godt for alle børn, men det er særligt gavnligt for børn med ”et lille sprog”, sagde kronprinsessen umiddelbart inden sit besøg til Troldehøj, hvor der var gang i den på den store dag med det royale besøg.

Der blev især skruet op for festen, da DRs børne-tv-stjerne Hr. Skæg kom forbi for at lave sjov med bogstaver samt synge og danse og i det hele taget svinge med sit lange skæg.

Skæg bag scenen

Da Hr. Skæg alias Mikkel Lomborg var færdig med at optræde for børn, pædagoger og kronprinsessen, bød han på Børnehusets vegne på bogstavkage til både børn og voksne.

Drenge og piger fra de forskellige stuer i Børnehuset Troldehøj angreb sultent kagebordet, hvor Hr. Skæg sammen med Mary serverede det ene stykke kage efter det andet.

Tv-stjernen og kronprinsessen fik også selv smagt på lækkerierne, før de vinkede farvel til børnene og sammen med et par pædagoger og lokalpolitikere fortrak til et andet lokale, hvor de fik sludret og hygget med en pindemad bag scenen. Det var i det hele taget en både lærerig, begivenhedsrig og hyggelig formiddag i børneinstitutionen i det nordlige Sjælland.

Se i videoen herunder kronprinsesse Mary og børnehavebørnene blive underholdt af Hr. Skæg, og hør kronprinsessen fortælle BILLED-BLADET’s udsendte om LæseLeg-projektet, som Mary Fonden står bag. Oplev også femårige Naja og Sofia fortælle om mødet med Mary og Hr. Skæg.

Læs mere om: