5. maj. 2015
Af af Ulrik Ulriksen og Jesper Sunesen (video)

VIDEO: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks følelsesladede 5. maj

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var begge med til at markere 70-året for befrielsen fra tyskerne under Anden Verdenskrig.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik deltog 5. maj i Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, i den store mindegudstjeneste i anledning af 70-års dagen for Danmarks befrielse.

Inde i kirken i København sad mange veteraner og repræsentanter for det danske forsvar og tog imod kronprinsparret. De kongelig tog plads helt oppe ved alteret, hvorfra de fulgte med i ceremonien, der bragte følelserne frem hos alle.

Kronprinsesse Mary ramt i hjertet

Både Mary og Frederik så ud til at være ramt i hjertet af ordene fra såvel biskoppen som den 89-årige modstandsmand og levende legende, ministerråd Jens Ege, der fortalte sin stærke, imponerende og helt personlige historie om befrielsesdagen for 70 år siden.

Tidligere ceremonimester i kongehuset, Christian Eugen-Olsen, havde en fremtrædende rolle i mindebegivenhederne i København den 5. maj.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary og kronprinsen på romatisk rejse til Grønland

Eugen-Olsen spillede stor rolle

Eugen-Olsen, der er formand i Frihedskampens Frednings- og Mindefond, var ved kronprinsens side både om morgenen ved Mindeankeret og til gudstjeneste i Københavns Domkirke.

Ved Morgen-mindehøjtideligheden i Nyhavn mindedes kronprins Frederik de mange danske søfolk, der omkom i 2. Verdenskrig.

Blev æret flere steder

Som flot afslutning på ceremonien ved mindeankeret fortalte Christian Eugen-Olsen med klar røst de mange fremmødte, at det netop er blevet besluttet på højt plan, at de danske søfolks indsats vil blive æret med et monument i Mindelunden.

LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik viste veteraner respekt ved mindeankeret

LÆS MEGET MERE OM KONGEHUSETS MARKERING AF 5. MAJ I BILLED-BLADET TORSDAG

Læs mere om: