Onsdag, 27. september 2017 — af Marianne Singer

VIDEO: Kronprinsesse Mary sang fædrelandssang med blanke øjne

Kronprinsesse Mary havde hjertet med, da hun sang " I Danmark er jeg født" ved Dansk Industris Topmøde i København.

– Det er mere end en sang. Det er en kærlighedserklæring til Danmark, til historien, til sproget, til kulturen, til landskabet. En kærlighedssang, som også jeg, selv om jeg ikke er født i Danmark, kan mærke dybt i mit hjerte. Og jeg ved, at man ikke behøver at være født i et land for at føle sig hjemme.

Sådan sagde kronprinsesse Mary, der ikke lagde skjul på, hvor meget sangen "I Danmark er jeg født" betyder for hende, da hun begyndte sin tale under Dansk Industris Topmøde i Operaen i København.

En smuk og populær sang

Sammen med mere end 1.000 erhversledere, ministre og andre beslutningstagere havde kronprinsesse Mary forinden sunget den smukke og populære sang med tekst af H. C. Andersen, ført an af Operakoret.

Under overskriften "Hva' Nu, Danmark!? - Ny Verden, Nye muligheder" diskuterede topmødets deltagerne bl.a., hvordan danske virksomheder kan bidrage til at løse globale udfordringer – både nationalt og internationalt.

En vigtig aktør

Kronprinsesse Mary understregede i sin tale "FN's verdensmål og den private sektor", at private virksomheder er en vigtig aktør, når det gælder om at integrerere verdensmålene.

FN's verdensmål for bæredygtig udvikling består af i alt 17 mål, der handler om at løse mange af klodens største problemer inden 2030.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Ankom i chalup

Kronprinsesse Mary var ankommet til Operaen i dejlig lunt efterårsvejr i den kongelige chalup.

Efter godt halvanden time blev kronprinsesse Mary igen sejlet tilbage til Amalienborg – denne gang i skønt solskinsvejr.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden