Onsdag, 24. oktober 2018 - af Marianne Singer

VIDEO: Kronprinsesse Mary spredte juleglæde hos de yngste

Julestemningen spredte sig på hyggelig vis, da kronprinsesse Mary var med til at uddele årets Børnenes U-landskalender på Utterslev Skole.

Der var smil, glæde og forventningfulde blikke fra børnene, da kronprinsesse Mary var med til at uddele årets julekalender fra Danmarks Radio til anden og tredje klasses elever på Utterslev Skole i København. 

Det var første gang i år, at kronprinsesse Mary deltog i et arrangement med jule-tema, der dog også havde en mere alvorlig baggrund.

Støtter flygtningebørn

Overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender går nemlig i år til Dansk Flygtningehjælps projekt for syriske flygtningebørn i Jordan, Libanon og Tyrkiet.  

Kronprinsesse Mary har været protektor for Dansk Flygtningehjælp siden 2006 og fik i 2013 et førstehåndsindtryk af flygtningetilværelsen, da hun besøgte verdens næststørste flygtningelejr, Za'atari, i Jordan.

En dejlig julepakke

Ved sin side havde hun dengang daværende udviklingsminister Christian Friis Bach, der nu er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp og også var med til dagens julearrangement. 

I år indeholder julepakken fra DR to kalendere - en til små børn, der handler om "Selmas Saga", som bliver sendt på DR Ramasjang og en til større børn, der hedder "Theo og den magiske talisman", der bliver sendt på DR1.

Børnenes U-landskalender er et samarbejde mellem Danmarks Radio, Danida og en velgørenhedsorganisation.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

  

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden