Søndag, 29. september 2013 - af af Marianne Singer, i New York

Video: Kronprinsesse Mary talte i Central Park

Kronprinsesse Mary på scenen i Central Park New York.
Kronprinsesse Mary på scenen i Central Park New York.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Over 60.000 mennesker lyttede med i New York, da Mary stod på scenen under Global Citizen Festival.

Det var en koncentreret kronprinsesse Mary, der gik på scenen under dette års Global Citizen Festival.

Bag festivalen står "Global Poverty Project", der i samarbejde med "Cotton on Foundation" kæmper for at afskaffe ekstrem fattigdom.

BILLED-BLADET var med, da den danske prinsesse præcis kl. 17.39 amerikansk tid stillede sig op til mikrofonen og blev modtaget med høj jubel og klappen.

Solen strålede fra en blå himmel, da hun i de efterfølgende minutter med sikker stemme og på engelsk talte om at gøre verden til et bedre sted. Og svaret kom hun selv med.

- Hvis I spørger mig, hvad er den ene mest vigtige ting, der kan gøres for at forbedre verden, ville jeg ikke tøve med at svare - kønsligestilling, sagde kronprinsessen, hvilket igen fik folk til at juble løs.

- Jeg ønsker en verden, hvor alle kvinder og mænd, voksne og unge, har lige muligheder og frihed og et valg til at forme deres egen skæbne og ambitioner, lød det passioneret fra Mary.

Derudover berørte hun også andre af sine mærkesager som bekæmpelsen af mødredødelighed og fremmelsen af reproduktiv sundhed og rettigheder.

Det var som medlem af det internationale panel High-Level Task Force for ICPD, at Mary adresserede betydningen af kvinders og pigers ligestilling og rettigheder for bekæmpelse af ekstrem fattigdom.

- Tak og hav en fantastisk aften! lød det afsluttende fra kronprinsessen, der også nåede at forme sine hænder til festivalens cirkeltegn, inden hun gik ned fra scenen.

Udover kronprinsessen deltog også en lang række andre store personligheder i festivalen som FN's generalsekretær Ban Ki-Moon, Liberias præsident Ellen Johnson Sirleaf, sangeren Bono mens superstjerner som Stevie Wonder og Alicia Keys sørgede for musikken.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden