Lørdag, 21. september 2019 - af Marianne Singer

VIDEO: Kronprinsesse Mary talte om svært emne

Kronprinsesse Mary havde meget på hjerte, da hun satte fokus på vold mod kvinder og børn.
Selv om kronprinsesse Mary netop har gennemført et travlt program i forbindelse med kronprinsesse Victoria og prins Daniels officielle besøg i Danmark, var hun fuld af overskud under åbningen af konferencen “Nordiske kvinder mod vold” i København.   Konferencen arrangeres af LOKK, Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, som kronprinsesse Mary er protektor for.  
 

Ventede på kronprinsessen

Allerede ved ankomsten til Hotel Scandic Copenhagen smittede kronprinsesse Mary alle med sit gode humør og glade smil.   Derefter gik kronprinsesse Mary ind i hotellets store sal, hvor omkring 350 fagfolk spændt ventede på den kongelige æresgæst.  

Stærk tale

Oppe fra scenen holdt kronprinsesse Mary en flere minutter lang stærk åbningstale, der blandt andet handlede om årets tema “Voldsudsatte børn”.  

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

  Først roste kronprinsesse Mary dog de mange både frivillige og professionelle i salen for deres indsats for voldsramte kvinder og børn.  

Spændende nyt 

Undervejs afslørede kronprinsesse Mary som formand for Mary Fonden, at Mary Fonden i det kommende år i højere grad vil rette fondens aktiviteter og projekter mod voldsudsatte gravide og småbørnsfamilier for at forebygge, at børn vokser op i et hjem med vold.   - Vi ved, at en familieforøgelse kan være en udløsende eller eskalerende faktor for partnervold. Men også at en graviditet for mange kvinder er tæt forbundet med håb, drømme og en åbenhed for ændringer, som skaber et tryggere familieliv. I det lys er opsporing centralt. I et helt nyt samarbejde med Hvidovre Hospital, Dialog Mod Vold og Østifterne vil vi skabe en model for rutinemæssig screening for partnervold blandt alle gravide. Det findes ikke i Danmark i dag, lød det fra kronprinsesse Mary.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden