18. nov. 2019
Af Marianne Singer

VIDEO: Kronprinsesse Mary vakte stor glæde ved prisfest

Kronprinsesse Mary spredte glæde og god stemning ved kunstkonkurrence for psykisk sårbare mennesker på Københavns Rådhus.

Det var en tydelig imponeret kronprinsesse Mary, der, som protektor for SIND og Psykiatrifonden, beundrede de kunstværker, som psykisk sårbare mennesker viste frem under en stor kunstkonkurrence på Københavns Rådhus.

I år havde hele 38 borgere med tilknytning til den københavnske socialpsykiatri indsendt 58 forskellige værker, som kronprinsesse Mary nærstuderede med stor interesse under en rundtur til de forskellige kunstnere i den smukt oplyste festsal.

Uddelte priser

Undervejs fik kronprinsesse Mary både læst digte, set på skulpturer og farverige malerier, mens hun fik sig nogle gode og veloplagte snakke med kunstnerne bag.

Derefter ventede dagens højdepunkt, da kronprinsesse Mary var med til at udele priserne til årets seks vindere, Viktor Gråbøl, Cecilie Laura Rasmussen, Hassan og venner, Gustav Heilberg Andersen, Susanne Von Kohl og peer-medarbejderen Rie V. Jensen.

Vigtigt budskab

Formålet med kunstkonkurrencen, der i år havde temaet "Alle har ret til at høre til", er, at give borgerne og deres pårørende en positiv oplevelse og mulighed for at være en del af et fællesskab.

De seks vindere har fået deres værker trykt på de gratis postkort Go-Cards, som man kan finde på blandt andet cafeer og i biografer.

Læs mere om: