VIDEO: Kronprinsesse Mary viste støtte til voldsramte kvinder

Se også:

På en smuk aften i København gik kronprinsesse Mary til teaterforestilling i en historisk bygning med en helt speciel betydning for mange danske kvinder.

Kronprinsesse Mary ankom med stil til forestillingen ”Danner – en grevinde af folket” med Mary Fonden i Dannerhuset i København på en aften med tropisk varme både udenfor og inde i teatersalen. 

Kronprinsessen var i fint humør, da hun tog hul på en spændende aften med et teaterstykke, der skildrer livet som kvinde i 1800-tallet med udgangspunkt i Grevinde Danner, som var gift med kong Frederik VII. 

Vigtig historie

Historien om grevinde Danner er én af de mest spektakulære i danmarkshistorien.

Louise Christine Rasmussen blev født i 1815 i et patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov.

Det gjorde grevinde Danner noget ved på sin helt egen måde. Hun kæmpede en utrættelig kamp for at forbedre fattige og udsattes vilkår, oprettede børnehjem og testamenterede sin formue til Dannerhuset, der oprindeligt blev opført som "Frederik VII's Stiftelse for fattige Fruentimmer af Arbejdsklassen". 

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Krisecenter for voldsramte

Dannerhuset, hvor Mary så teaterstykket, er den dag i dag en særlig bygning, der rummer organisationen Danner, tidligere kendt som Grevinde Danner Stiftelsen.

Huset er i dag blandt andet krisecenter for fysisk og psykisk voldsramte kvinder, der kan søge tilflugt med deres børn og få en midlertidig bolig samt rådgivning fra fagspecialiseret personale. Samtidig er det et internationalt videnscenter, der arbejder for en fremtid uden vold mod kvinder og børn.

Sidste år boede 59 kvinder og 56 børn på Danners krisecenter.
 

Samme år etablerede Danner et ambulant rådgivningstilbud for voldsudsatte kvinder og pårørende. Tilbuddet hedder "Sig det til nogen" og er et samarbejde med Ringsted og Randers krisecentre. I løbet af det første halve år har søgningen mod "Sig det til nogen" været langt højere end ventet.

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden