VIDEO: Kronprinsesse Marys barske oplevelse i Soweto

Se også:

Efter et stærkt besøg på Thutuzela-klinikken i den socialt belastede bydel Soweto uden for Johannesburg, forlod kronprinsesse Mary Sydafrika for at flyve til topmøde i Geneve i Schweiz.

På sin sidste af fire arbejdsdage i Sydafrika tog kronprinsesse Mary og den danske delegation til "Vodacom Call Centre" i Johannesburg, hvor telefondamer og –herrer er på job i døgndrift for at hjælpe ofre for kønsbaseret vold.

Kronprinsesse Mary og Handels- og Udviklingsminister Mogens Jensen var meget interesseret i at tale med de mange medarbejdere, der sad parate ved telefonerne i callcentret, hvorfra de forsøgte at tackle krisesituationer med kvinder, der var blevet ofre for  eller var i overhængende fare for at blive ofre for vold fra mænd.

Den danske delegation var meget inspireret af telefoncentralen.

Klinikken er barsk

Dagen blev rundet af med et besøg til Thuthuzela-klinikken i Soweto.

Klinikken, som er en del af det store offentlige "Chris Hani Hospital", er et ufatteligt barskt sted.

Læger og sygeplejersker tager således månedligt imod 120 børn og 100 voksne, primært kvinder, som er blevet udsat for voldtægt af særlig grov karakter.

Kronprinsessen talte med voldtægtsoffer

Kronprinsesse Mary talte på Thutuzela-klinikken først med de daglige ledere af det sundhedsfaglige og juridiske arbejde på stedet, og herefter fik kronprinsessen helt ekstraordinært mulighed for at tale med og sandsynligvis trøste en kvinde, der var blevet indlagt efter at være blevet voldtaget.

En oplevelse, der må have gjort et kæmpe indtryk på kronprinsesse Mary, og som helt sikkert vil få hende til at arbejde endnu hårdere på at sætte fokus på kampen for at stoppe den uhyggelige vold mod kvinder og børn.

Næste stop for Mary - topmøde i Schweiz

Efter den barske oplevelse i den socialt udsatte bydel Soweto uden for Johannesburg, gjorde kronprinsessen sig parat til at flyve mod Europa og et topmøde i Geneve i Schweiz, hvor kvinders rettigheder og ligestilling var på dagsordenen.

Se videoen fra kronprinsesse Marys sidste arbejdsdag i Sydafrika, hvor hun på Thuthuzela-afdelingen i Soweto fik set nærmere på konsekvenserne af den allermest rå form for overgreb mod kvinder.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden