5. sep. 2018
Af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Mary blev dybt rørt i Holmens Kirke

For kronprinsesse Mary blev det en meget bevæget oplevelse at deltage i markeringen af Flagdag for Danmarks udsendte.

Kronprinsesse Mary repræsenterede kongehuset, da Flagdag for Danmarks udsendte blev markereret på Kastellet, i Holmens Kirke og ved en særlig æresparade på Thorvaldsens Plads. Mary skulle have været sammen med kronprins Frederik, som dog måtte blive hjemme på grund af den rygoperation, han gennemgik i søndags.

Særlig sang ramte Mary i hjertet

På Kastellet var stemningen særdeles højtidelig og smuk i det fine vejr, og derfra tog kronprinsessen sammen med statsministeren og flere andre ledende politikere samt ledelserne fra Forsvaret, politiet og Beredskabsstyrelsen samt øvrige særligt inviterede gæster videre til gudstjeneste i Holmens Kirke, hvor det var tydeligt at se, at kronprinsessen var meget rørt. Taler, prædiken og en særlig sang på engelsk ramte kronprinsessen og mange andre lige i hjertet.

Skridtede paraden af

Den særlige markering af Flagdag for Danmarks udsendte blev afsluttet for kronprinsesse Marys vedkommende med deltagelsen i parade på Thorvaldsens Plads. Her skridtede Mary i fravær af kronprinsen paraden af, og det gjorde kronprinsessen med stil. I det hele taget klarede Mary dagen fornemt, selv om hun helt givet ville have været glad for at have haft kronprinsens ved sin side. Heldigvis har kronprinsen det ifølge Mary godt efter den operation for diskusprolaps, han var i gennem for et par dage siden.

BILLED-BLADET bringer det hele

Læs i denne uges udgave af BILLED-BLADET alt om kronprinsens rygoperation og om de konsekvenser, den får for de næste ugers officielle program i kongehuset, hvor kronprinsesse Mary får en meget fremtrædende rolle og tager over for sin Frederik.

Læs mere om: