28. okt. 2013
Af af Ulrik Ulriksen, BILLED-BLADET i Sydney

Video: Mary og Frederik rundede Sydney-festen af med manér

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik til gallafest i Sydney
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik til gallafest i Sydney
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
BILLED-BLADETs rejse med kronprinsparret i Australien er nået til ende. Se vores video med kronprinsparret til gallafest i Sydney Operaen.

Der var royal gang i den i Sydney i Australien fra torsdag i sidste uge og fem dage frem. Det sørgede Danmarks kronprinspar for på den allerbedst tænkelige måde.

Parret havde lagt et stramt arbejdsprogram, der blandt andet bød på fotosession foran hele Australien på førstedagen i Sydney, og som søndag havde kongeligt besøg i bushfire-katastrofens hårdest ramt område på to do-listen. Især besøget til den delvist nedbrændte by Winmalee og mødet med borgerne dér har gjort Mary og Frederik mere populære i Australien end nogensinde før.

Sidstedagen i Sydney blev udnyttet til at runde arbejdsfesten af for denne gang. Det skete med gallafest i Operahuset, hvor Kronprinsparrets Priser blev overrakt til blandt andre ti kunstneriske kræfter bag TV-drama succes'erne ”Forbrydelsen” og ”Borgen” fra DR. Sofie Gråbøl modtog Kulturprisen på vegne af holdet bag ”Forbrydelsen”, mens instruktør og manuskriptforfatter Adam Price samt skuespilleren Sidse Babett Knudsen modtog prisen på vegne af holdet bag ”Borgen”.

Da alle priser var overrakt, blev der for alvor skruet op for den uformelle del af arrangementet, som fandt sted i Operahusets berømte café. Her hyggede de danske stjerner sig, såvel kongelige som almindelige kendte ansigter, til en smule over midnat.

Herefter drog de fleste friske herrer og damer videre ud i natten for at presse den sidste dråbe ud af festcitronen. Også Mary og Frederik hyggede efter Operahus-festen videre ude i byen i selskab med blandt andre Marys to søstre og hendes bror samt flere af parrets australske venner.

BILLED-BLADETs udsendte var tæt på kronprinsparret under hele Sydney-turen. I denne uges udgave af Danmarks Royale Ugeblad er der fyldig reportage med alle de bedste billeder fra Mary og Frederiks fem travle arbejdsdage i Australien, der altså bød på både galla, glamour og masser af følelsesladede øjeblikke.

Se i denne video, hvordan kronprinsparret til mandagens gallafest blev badet i blitzlys, da de gjorde deres entré i Sydney Operaen, og se også Mary og Frederik hygge sig med prisvinderne fra ”Forbrydelsen” og ”Borgen”, efter Kronprinsparrets Priser-showet var forbi.

Læs mere om: