30. aug. 2019
Af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Mary og Frederik spadserede en aftentur i smukke København

Solen skinnede og stemningen var vidunderlig, da kronprinsparrets spadserede en aftentur ved Ofelia Plads nær Amalienborg.

På en smuk sommeraften i København spredte kronprinsesse Mary og kronprins Frederik god stemning omkring sig, da de spadserede en tur i området ved deres privatbolig i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

Ved Ofelia Plads nær Skuespilhuset vakte det opsigt, da Mary og Frederik smilende kom gående sammen.

På vej til særlig aften

Kronprinsparret var på vej til en særforestilling i Skuespilhuset, hvor de sammen med flere gode venner skulle opleve stykket ”Adressaten ubekendt”.

Blandt de inviterede til den særlige aften var også flere kendte skuespillere.

På scenen var Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen i Kathrine Kressmann Taylors foruroligende klassiker, der udkom i 1938, men stadig taler til os i dag.

Publikum blev inddraget

”Adressaten ubekendt” er en smuk og tragisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland, og om to gamle venner, der mister fodfæstet i den nye verdensorden.

Efter pausen fortalte historikerne Bo Lidegaard eller Christoffer Emil Bruun om, hvordan Danmark som land og folk stillede sig til de totalitære trusler i årene op til 2. Verdenskrig, og hvordan danskerne i de år som samfund mødte nazismen.

Efter denne fortælling åbnedes der for publikums refleksion.

Læs mere om: