25. okt. 2013
Af af Ulrik Ulriksen, BILLED-BLADET i Sydney

Video: Mary og Frederik var vikarer på australsk skole

Kronprinsparret på Five Dock Primary School i udkanten af Sydney.
Kronprinsparret på Five Dock Primary School i udkanten af Sydney.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Se vores video med Mary og Frederiks travle anden dag i Australien.

De unge elever på Five Dock Primary School i udkanten af Sydney, Australien, havde en særlig herlig dag, da Danmarks kronprinspar kom forbi fredag eftermiddag.

Mary og Frederik besøgte den australske folkeskole for at få et indblik i, hvordan lærere og elever arbejder for at forbedre de helt små drenge og pigers læsefærdigheder. Et emne som optager især kronprinsesse Mary, som med Mary Fonden hjemme i Danmark har gang i læse-projekter for store børnehavebørn.

I løbet af primary school-besøget var Mary og Frederik på gæstevisit på biblioteket for at følge og tage del i læseundervisningen dér. Begge de royale gæster gav sig i et stykke tid 100 % i rollerne som lærervikarer, og det var lige noget de glade og læselystne elever syntes om.

SE OGSÅ:

Kronprinsparret forlod Five Dock samtidig med, at det ringede ud efter en lang dag på skolebænken, og en masse forældre kom forbi for at hente deres børn.

Således udviklede den sidste del af det royale skolebesøg sig til en regulær folkefest, som især Mary havde en hovedrolle i.

I gården var masser af børn og voksne vilde for at få sagt farvel til Mary, og et par af de små gav tegninger og blomster til både kronprinsessen og kronprinsen.

Se i denne video et par af højdepunkterne fra skolebesøget til Five Dock Primary School og se også andre højdepunkter fra kronprinsparrets begivenhedsrige fredag i Sydney.

Læs mere om: