4. dec. 2017
Af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Mary og Frederiks nød 1. søndag i advent et helt særligt sted

For kronprinsparret vil Vor Frue Kirke altid stå som noget specielt. Første søndag i advent nød Mary og Frederik at være tilbage i kirken, hvor de blev gift i 2004. Igen gjorde oplevelsen i det smukke rum et stort indtryk på begge.

For kronprinsparret blev første søndag i advent en helt særlig dag. Mary og Frederik var til fælleskirkelig fejring af Reformationen i Københavns Domkirke, der også er kendt som Vor Frue Kirke.

Første søndag i advent er begyndelsen på det nye kirkeår. Derfor var salmen "Vær velkommen, Herrens år" på programmet, og kronprinsparret sang med.

https://imgix.billedbladet.dk/20171202_bst_w5a6444.jpg
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET

Kronprins Frederik nød at se sig omkring

For Mary og Frederik fyldte andet end salmesang dog deres tanker, da de sad i det store kirkerum midt i København.

Den 14. maj 2004 blev kronprinsparret viet i Vor Frue Kirke, og det var en ceremoni, der var særdeles romantisk og følelsesladet. Kronprinsen fældede dengang en tåre, da han så sin skønne brud komme ind i Vor Frue kirke.

https://imgix.billedbladet.dk/sh-00021617.jpg
Foto: Jesper Sunesen/Billed-Bladet

Mary tog Frederik i hånden

Det skete ikke denne gang, men da Frederik med Mary ved sin side sad og kiggede intenst rundt i den smukke kirke, og da hans hustru senere tog ham i hånden, var det som om, at de mindedes den smukke kærlighedsfest for 13 et halvt år siden.

Efter en dejlig festgudstjeneste forlod kronprinsparret glade kirken. Udenfor blev de mødt af mange københavnere og turister, der ønskede dem god december

Gense de fantastiske billeder fra kronprinsparrets bryllup i galleriet herunder:

GALLERI: Frederik og Marys bryllup d. 14. maj 2004

Læs mere om: