VIDEO: Mary varmt modtaget i Afrikas største slumkvarter

I Kenya har kronprinsessen en vigtig rolle i en stor konference. For et år siden besøgte Mary også Kenya og fik en stærk oplevelse i millionbyen Nairobis største slumkvarter.

Tirsdag, 12. november 2019 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Rasmus Prehn deltager netop nu i Nairobi-topmødet ”Nairobi Summit on ICPD25: Accelerating the Promise”, hvor blandt andet opfyldelse af kvinder og pigers rettigheder samt deres seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder er på dagsordenen.

Danmark er sammen med Kenya og FN’s Befolkningsfond, UNFPA, værter for højniveaukonferencen.

Kronprinsessen er protektor

Piger og kvinders rettigheder og sundhed er et fokusområde hos kronprinsessen, som blandt andet deltager i topmødet i sin egenskab af protektor for UNFPA.

For et år siden var kronprinsesse Mary med daværende minister Ulla Tørnæs på arbejdsbesøg i Kenya for at sætte fokus på menneskerettigheder og forbedring af kvinders vilkår. 

Mary i hårdt kvarter

I hovedstaden Nairobi mødte kronprinsessen og ministeren kvinder og børn i et af millionbyens hårdest belastede slumkvarterer.

Spar op til 47% med BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan!

Spar op til 47% med BILLED-BLADET i julegave
Klik her og læs hvordan!

Mary gik gennem Nairobi-bydelen, der regnes for Afrikas største slumkvarter, hvor hun hilste på de lokale og talte med BILLED-BLADETs udsendte.