2. okt. 2015
Af af Trine Larsen

VIDEO: Prins Henrik begejstrede hel kirke i Cannes

Prins Henrik fik samme varme og venlige velkomst, som Cannes altid giver filmstjerner på besøg i byen, da han læste digte op til fordel for den danske kirke i Sydfrankrig.

Den kongelige gæst blev officielt modtaget på Cannes rådhus, inden han med politi-eskorte blev kørt gennem byen langs strandvejen, for at nedlægge en krans foran statuen af kong Christian X, der var æresborger i filmbyen, hvor han både mødte og også giftede sig med dronning Alexandrine, bedsteforældre til dronning Margrethe.

Prinsgemalen og Cannes borgmester David Lisnard hjalp hinanden og derefter gik det atter med sirener gennem rigmandsparadiset til et velgørenhedsarrangement i Holy Trinity Church, til fordel for den danske kirke i Sydfrankrig.

Her ventede mere end 200 spændte gæster på at dagens trækplaster, prinsgemalen, skulle komme læse sine egne digte op.

Men først overværede prins Henrik en operakoncert med de kongelige operasangere Gitta-Maria Sjöberg og Visti Hald, der blev akkompagneret af Ulrik Stærk, inden han og gæsterne kunne høre komponisten Matti Borgs musik til prinsgemalens digte – som prinsen selv sørgede for blev dagens højdepunkt med så passioneret indlevelse, at gæsterne rejste sig og klappede stående.

Se videoen fra prinsgemalens smuttur til Cannes, besøget i kirken og hør præsten, Carl Bjarkam fortælle, om kongelig deltagelse har betydning.

LÆS MERE: Prins Henrik og Ghita Nørby læste digte

Læs mere om: