18. dec. 2014
Af af Trine Larsen

VIDEO: Prins Henrik læste højt

Prinsgemalen er tilsyneladende ikke ramt af travlhed og stress i forbindelse med den kommende højtid.

I hvert fald var prinsgemalen i højt humør og meget glad og afslappet, da han onsdag sidst på eftermiddagen ankom til den franske ambassade på Kongens Nytorv.

Prins Henrik havde indvilliget i at læse højt af Frankrigs til alle tider, største forfatter, Marcel Proust.

Anledningen var udgivelsen af de sidste fem bind af det store værk ”På sporet af den tabte tid”, som nu er blevet genoversat til dansk.

Ambassadør Francois Zimeray var den glade vært og tog varmt imod prinsgemalen og de mange gæster. Ambassadøren indledte med at udtrykke sin glæde over, at fransk litteratur nu kan nå endnu bredere ud.

Planen er, at nyoversættelsen også skal udkomme som e-bog og lydbog. Og kunne prins Henrik overtales til at indlæse værket, ville det blive et hit.

Prinsgemalen viste nemlig flair for oplæsning, og med passion, engageret stemmeføring og stor gestikulering stod for den franske oplæsning. Den unge forfatter Josefine Klougart var udset til at tage sig af den danske oplæsning af en passage i det syv bind store værk.

Prinsen og Josefine læste ”Swanns kærlighedshistorie”, så fint og flot.

Efter oplæsningen blev der serveret kaffe og den franske Madeleine-kage. Den forbindes i Frankrig med Marcel Proust, fordi han i et værk, over adskillige sider, meget malende, har beskrevet sin første smagsoplevelse med kagen.

Læs mere om: