3. feb. 2014
Af af Trine Larsen

VIDEO: Prins Joachim, prins Nikolai og prins Felix til race

Prins Felix, Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K), prins Nikolai, prins Joachim, Thorkild Thyrring og Jens Bregnegaard, direktør for Danmarks Tekniske Museum.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Prins Joachim og de to ældste sønner besøgte Danmarks Tekniske Museum i Helsingør.

Prins Joacim havde sine sønner prins Nikolai og prins Felix med, da han i dag åbnede en ny attraktion og aktivitet på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør, som prins Joachim er protektor for.

Museet har nemlig lavet udstillingen "Racersportens historie en miniature" og samtidig indledt et samarbejde med en af Danmarks mest garvede racerkørere, Thorkild Thyrring.

For Thyrring kører ikke kun race på baner, han gør det også i mindre målestok, nemlig 1:32, og har gennem årene opbygget en stor samling af Scalextric, der er motorsportens pendant til Märklin-modeltog.

Prinserne var gode chauffører

Mens prins Joachim klippede snoren, var det prinserne Nikolai og Felix der stod for at prøvekøre den 45 meter lange bane som de første.

De fik hver en Porsche Le Man-racer, prins Felix en gul og prins Nikolai en rød, med deres navne på.

Ligesom deres far, der i virkeligheden er flere gange DM-mester i den historiske 65-klasse, var prinserne også drevne kørere på model-banen, men efterfølgende kunne de også afsløre, at de har sådan en bane derhjemme.

- Bare ikke ligeså stor, fortalte prins Nikolai, der ligesom sin bror kom direkte fra skole for at prøve banen, der for alle andre kan prøves på museet hver dag mellem klokken 10-17 i hele vinterferien.

Se videoen fra det royale besøg her:

Læs mere om: