VIDEO: Prinsesse Benedikte møder grønlandske børn

Prinsesse Benedikte.

Prinsesse Benedikte.

Birger Storm / BILLED-BLADET
Prinsessen var i højt humør, da hun fik besøg af en gruppe grønlandske børn på Amalienborg.

I den fornemme Riddersal i Christian VIII’s palæ på Amalienborg var der masser af sang, snak og glade grin fra mere end 50 børn, der fik en oplevelse for livet, da de mødte prinsesse Benedikte.

Det er nemlig blevet en tradition, at prinsesse Benedikte hvert år modtager børn fra Grønland, der er på en månedlang udveksling i Gentofte Kommune, som har byen, Tasiilaq som venskabsby.

De 27 grønlandske børn, der var på deres første besøg udenfor byen i Østgrønland, besøgte Amalienborg sammen med ligeså mange skoleelever fra Gentofte.

Sang og gaver

Ved mødet viste prinsesse Benedikte sig ikke alene som en meget dedikeret og omsorgsfuld protektor, men også som dybt engageret og så absolut i børnehøjde.

Prinsessen hilste hjerteligt på hvert enkelt barn, spurgte til deres navn, om de havde det godt, om de synes om besøget i Danmark og til deres mange oplevelser og nye venskaber.

De grønlandske børn kvitterede med en sang og et par gaver til prinsessen, der fik en lang strikket snor af det blødeste moskusokse-garn med perler, som hun kan bruge som armbånd, ligesom hun fik en halskæde med en amulet af rensdyr-gevir. Begge dele skabte begejstring og blev taget i brugt på stedet.

Tale til børnene

Prinsessen kvitterede ud over den herlige oplevelse også med en hjertevarm tale til børnene, inden hun bød på vand, frugt og slikposer, der også indeholdt en fin blok med kongeligt monogram og en kongelig blyant.

Se et glimt fra børnenes dejlige møde med prinsessen på videoen her:

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden