5. mar. 2019
Af af Henrik Salling

VIDEO: Prinsesse Benedikte overrakte priser til ildsjæle

For anden gang uddeltes Helene Elsass Prisen til to ildsjæle, som har gjort en helt særlig indsats for mennesker med cerebral parese.

To stærke ildsjæle modtog mandag eftermiddag Helene Elsass prisen 2019. Begge har sat Cerebral Parese (CP) på dagsordenen og gjort en kæmpe forskel for mennesker, der lever med diagnosen, samt deres pårørende.

Det var prinsesse Benedikte, som stod for overrækkelsen, og de to glade modtagere var Astrid Siemens Lorenzen og Pauline Sonne-Schmidt.

Initiativrige modtagere

Astrid er en ung gymnasieelev, der selv har CP, men som langt fra lader sig begrænse af sit svære fysiske handicap. Hun får tårnhøje karakterer i skolen og drømmer i øvrigt om at blive fysiker trods sit handicap.

Pauline er mor til en dreng med CP og initiativtager til venskabsweekender, hvor familier med CP møder hinanden og deler erfaringer.

Bag prisen står Elsass Fonden og CP Danmark (tidligere Spastikerforeningen), og de to modtagere kunne gå hjem med hver 75.000 kroner.

CP er en samlebetegnelse for en række motoriske handikap, som skyldes en hjerneskade opstået i en umoden hjerne (kilde: sundhed.dk).

https://imgix.billedbladet.dk/benedikte.jpg
Foto: Peter Grosen

Læs mere om: