14. mar. 2014
Af af Trine Larsen

VIDEO: Prinsesse Marie i skole

Prinsesse Marie besøger Antvorskov Skole med blandt andre undervisningsminister Christine Antorini (S).
Prinsesse Marie besøger Antvorskov Skole med blandt andre undervisningsminister Christine Antorini (S).
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
På Antvorskov Skole i Slagelse overværede prinsesse Marie blandt andet en raketaffyring, og dagen bød også på et besøg på Børneinstitutionen Sydbyen.

Prinsesse Marie var nær aldrig kommet hjem fra Antvorskov Skole i Slagelse, som hun fredag besøgte sammen med undervisningsminister Christine Antorini (S).

Og i første omgang var det ikke, fordi prinsessen havde svært ved at løsrive sig fra rundvisningen og oplevelserne på den ellers så innovative skole.

Dem var der nemlig mange af, og prinsesse Marie fik noget ufrivilligt rigelig tid til at redegøre for skolens fortræffeligheder, og hvor imponeret hun var, før hun skulle køre hjem. For bedst som prinsesse Marie troede, at hun kunne sætte sig ind i bilen efter at have sagt farvel til skolens ledere, elever og presse, manglede den kongelige chauffør, og bilen var låst.

Kronebilen blev fotograferet

Mens flere forgæves ledte efter chaufføren på den store skole og omkring kantine-området, benyttede prinsessen lejligheden til at tale med pressen om dagens spændende oplevelser og snakke med nogle yngre drenge, der havde fotograferet den flotte bil med Krone 9 på nummerpladen, som de synes var ”rigtig sej”.

Kort forinden havde prinsesse Marie, som sidste punkt på programmet, på den nærliggende sportsplads overværet tre elevers 9-klasses projekt. Tre piger havde under overskriften ”Teknologi og innovation” bygget deres egen lille raket, som skulle affyres i dagens anledning. Efter et par forsøg gik raketten af, og dét var også signalet til afslutningen på prinsessen og ministerens besøg.

- Årh…jeg troede, De måske var fløjet op med raketten, smilede prinsessen ikke uden humor til den kongelige chauffør, som måske havde taget fejl af tidsplanen og derfor forsinket kom styrtende for at lukke prinsessen ind i bilen for at køre hende og hofdamen, Britt Siesbye, tilbage til København.

Se videoen fra prinsesse Maries besøg herunder:

Læs mere om: