6. nov. 2019
Af Trine Larsen

VIDEO: Prinsesse Marie om kampen mod madspild: Det er en hjertesag

Prinsesse Marie har - sammen med en række kendte kokke - udgivet en kogebog om og med madrester. Den skal forhindre madspild, som er en af prinsesse Maries hjertesager.

Prinsesse Marie står i spidsen for en ny kogebog mod madspild "Mad med Respekt", som skal give inspiration til at bruge rester, så man undgår madspild.

Sammen med kendte og anerkendte kokke som Michel Michaud, Timm Vladimir, Louisa Lorang, Ann Lé, Francis Cardenau og frontkæmperen mod madspild, Selina Juul, har de lavet en oplysende og lækker familiekogebog, der sætter fokus på kampen mod madspild med tips, tricks og gode råd.

Selv holder prinsesse Marie af biksemad, der kan justeres alt efter, hvad køleskabet indeholder, og prinsessens to børn, prins Henrik og prinsesse Athena har også et par af deres yndlingsopskrifter med i kogebogen.

Maries kogebog længe undervejs

Ideen til kogebogen fik madspildsforkæmperen Selina Juul og prinsesse Marie, da de arbejdede sammen med Folkekirkens Nødhjælp om Wefood-butikkerne, Danmarks første supermarkeder, der sælger overskudsmad og overskudsvarer og dermed reducerer madspild.

Snart åbner den fjerde butik og hver solgt bog giver også en donation til Folkekirkens Nødhjælp.

Bogen, der har været godt tre år undervejs, blev lanceret tirsdag med deltagelse af en spændt og glad prinsesse Marie, der var fløjet hjem til Danmark fra Frankrig, for at være med ved udgivelsen.

Prinsessen fortalte fra talerstolen om sin hjertesag, kampen mod madspild, og hvad, der for længe siden fik prinsessen til at interessere sig for madspild, hvem der har inspireret hende i køkkenet og hvem, der nu holder øje med, at intet som kan bruges, bliver smidt ud.

Se med i videoen her og hør prinsesse Marie fortælle om sin egen kamp mod madspild.

Læs mere om: