11. okt. 2012
Af af Trine Larsen

VIDEO: Prinsesse Marie overrasket af uvejr

Prinsesse Marie
Prinsesse Marie
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Et voldsomt uvejr og store mængder regn tvang i dag prinsesse Marie og følget fra Folkekirkens Nødhjælp ud på en længere omvej.

Det uforudsigelige vejr i Cambodja spillede en afgørende rolle for prinsesse Marie og følget fra Folkekirkens Nødhjælp ud på en længere omvej, da de skulle køre til en fattig provins nær Vietnams grænse for at besøge nogle af de projekter, Folkekirkens Nødhjælp støtter.

Vandmasserne betød, at flere veje var ufremkommelige og Mekong-floden, der skærer gennem landet var så fuld af vand, at det skabte flere kilometer lange køer ved færgen, der skulle have sejlet prinsessen over floden.
Derfor måtte ruten i sidste øjeblik ændres og prinsesse Marie måtte ud på en mere end fire timer lang og strabadserende køretur i mere end 30 graders varme af befærdede, hullede og ødelagte veje, inden hun nåede frem til landsbyen Kroch ved middagstid.

Landsbyen, som prinsessen besøgte, blev sidste år oversvømmet og tusinder mistede ikke alene deres hjem, men også deres afgrøder, husdyr og dermed hele deres eksistensgrundlag.

Besøget i landsbyen, der hører til et af de fattigste områder i det i forevejen hårdt plagede Cambodja, gjorde et dybt indtryk på prinsesse Marie, der tydeligvis har det svært med at se folk i nød der lider og har en hård hverdag.

Prinsessen er på sin første tur for Folkekirkens Nødhjælp, som hun er protektor for, og trods de mange stærke stærke oplevelser og store indtryk, gør Marie en usædvanlig god figur med sin varme, venlige, smilende og ligefremme tilgang til de mennesker hun møder og de situationer, der opstår.

Læs mere om: