29. sep. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Sådan har du aldrig set kronprins Frederik før

For kronprins Frederik var arbejdsturen til de jordskælvsramte dele af Nepals bjerge en helt uforglemmelig oplevelse, som bød på alt fra vild landsbyfest og et spændende tempelbesøg til en overnatning i en primitiv teltlejr i en frodig dal på sydsiden af Himalaya.

Kronprins Frederik blev modtaget som en konge og blev også pyntet og hyldet på en måde, der var en nepalesisk regent værdig. Med høj hat, blomsterkrans, folkets kærlighed og rituel ansigtsmaling.

Det skete, da han på sin Nepal-arbejdsrejse besøgte bjerglandsbyerne Pallo Pachok og Labsibut. Begge landsbyer i den fjerne Lamjung-provins var yderst taknemmelige for den nødhjælp, Dansk Røde Kors har givet efter det forfærdelige jordskælv i april. En katastrofe, der kostede over 9000 mennesker livet.

Midt i den hårde hverdag for de lokale var der dog plads til fest og farver, da kronprinsen kom forbi. Der blev både spillet musik, danset og sunget og klappet til den store guldmedalje.

Kronprins Frederik vandrede mange kilometer

Frederik oplevede et par uforglemmelige, vilde og givende dage i Nepal, hvor han fik vandret mange kilometer i de smukke forbjerge til Himalaya-kæden og boede i en primitiv men fantastisk teltlejr under Lamjung-delen af besøget.

– Der er højt til loftet her i Nepal. Vi er tæt på himmelen, sagde den royale æresgæst.

Til sidst nåde kronprinsen og den danske delegation såmænd også lidt sightseeing med turen til det fantastiske Pashupatinath-tempel i hovedstaden Kathmandu.

I denne uges BILLED-BLADET kan du læse det store interview med kronprins Frederik og se mange, flotte billeder fra rejsen til Nepal.

Læs mere om: