Mandag, 13. maj 2019 — af Marianne Singer

VIDEO: Se kronprinsesse Marys herlige parodi på danskerne

Ved uddelingen af årets legater til australske udvekslingsstuderende på Københavns Universitet lavede kronprinsesse Mary en skøn parodi på danskernes higen efter sol.

Det var en meget veloplagt kronprinsesse Mary, der mandag uddelte legatet "The Crown Princess Mary Scholarship" til to australske udvekslingsstuderende på Københavns Universitet.

Smilet på kronprinsesse Marys læber var allerede stort ved ankomsten, og den gode stemning fortsatte ved legatoverrækkelsen indenfor på universitetet.

Med et glimt i øjet

Under sin flotte tale til de to unge legatmodtagere, Lloyd John Peacock Duncan og Shi Pui NG, fik kronprinsesse Mary alle til at grine hjerteligt, da hun viste, hvordan danskerne reagerer på sol.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

- Faktisk hørte jeg om nogle andre udlændinge, der også kom til Danmark på denne tid af året. Og de kunne ikke forstå, hvad der skete. For hver eneste gang solen skinnede, stod folk sådan her eller sad sådan her, lød det med et glimt i øjet fra kronprinsesse Mary, mens hun lukkede øjnene og rakte armene ud til siden.

Søger henmod solen

- Og de spurgte: "Hvad er det, danskerne gør? Er det mindfulness?" Men de var ligesom blomster, der strakte sig mod solen, sagde kronprinsesse Mary og forklarede, hvor vigtigt det er at sætte sig ind i et lands kultur, traditioner og normer.

I sin tale roste kronprinsesse Mary ligeledes de to studerende for at være talentfulde og have fokus på vigtige globale emner som klimaændringer og international kommunikation.

Et kongeligt håndtryk

Derefter ønskede kronprinsesse Mary dem alt godt med deres karrierer og overrakte dem hver deres legat med et fast, kongeligt håndtryk.

"The Crown Princess Mary Scholarship" var en del af Københavns Universitets bryllupsgave til kronprinsparret i 2004.

Med legatet følger 10.000 kroner.

To dygtige studerende

Lloyd John Peacock Duncan kommer fra Monash University og studerer en dobbeltgrad i Bachelor of Science/Law.

Shi Pui Ng kommer fra University of Queensland og studerer en dobbeltgrad i Journalism og International Relations.

Listen to "Frederik og Mary i medgang og modgang" on Spreaker.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden