6. sep. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Seje kronprins Frederik gik sports-amok i Silkeborg

Det var en kavalkade af helt vanvittige, fysiske udfordringer, kronprins Frederik og elitefeltet i Yeti Adventure Challenge-løbet blev udsat for i Silkeborg. Kronprins Frederik gik amok i et arbejdsraseri på i alt 18 timer indenfor et døgn.

På en tilsyneladende helt almindelig fredag og lørdag i Silkeborg gik kronprins Frederik og holdkammeraterne Morten og Claus, plus en masse konkurrenter, nærmest amok med en række helt vilde, fysiske udfordringer i ekstremløbet Yeti Adventure Challenge.

Der var både svømning og kajakræs på Gudenåen, rappelling fra 52 meters højde samt flere barske orienteringsløb og mountainbike-ridt på programmet over fredagens prolog på to timer efterfulgt af lørdagens 16 timer lange konge-etape med start klokken 03.00 natten mellem fredag og lørdag.

Kronprins Frederik kæmpede med kramper

Det var nærmest overmenneskeligt, hvad de særligt hårdføre deltagere i elite-Masterfeltet overkom, og i den sidste fase af løbet var det da også, som om kræfterne trods alt slap op for mange.

Flere var plaget af muskelsmerter og kramper, og den kongelige deltager var en af dem.

Han stoppede op et par gange og forsøgte at strække ben og muskler så meget ud, at de kunne fungere nogenlunde igen. Man måtte dog til sidst skære et par kilometer af distancen for, at blandt andre Frederiks team ”Citius, Altius, Fortius” kunne nå at kravle over målstregen inden ræsets tidsfrist udløb.

Kronprinsen kæmpede overordnet hårdt og flot fra 19.00 fredag til 19.00 lørdag aften, hvor en dødtræt kronprins Frederik kunne ses gabe i målområdet på Avistorvet i Silkeborg.

Læs den store reportage fra kronprinsens strabadser i BILLED-BLADET nr. 36, der er på gaden nu.

Se billederne af vores sporty kronprins Frederik fra andre fysiske udfordringer, han har stillet sig selv, i galleriet herunder

GALLERI: Sporty kronprins (Foto: AOP)

Læs mere om: