16. nov. 2013
Af dkeditorial

VIDEO Thomas Kluge: Derfor ser prins Christian så dyster ud på portræt

Prins Christian
Prins Christian
Foto: Kongehuset/Thomas Kluge
Det nye portræt af kongefamilien blev til i et fortroligt rum, fortæller billedkunstneren Thomas Kluge til BILLED-BLADET.

Fredag blev det nye portræt af kongefamilien afsløret på Amalienborg. Det er kunstneren Thomas Kluge, der tidligere har malet dronning Margrethe, som står bag.

Mange har på de sociale medier udtrykt forundring over, hvorfor prins Christian mon står der alene allerforrest i billedet, men det er der en ganske god forklaring på, spørger man Thomas Kluge selv.

- Børnene er foran, og de voksne er bagved for at fortælle om, at prins Christian er fanget imellem det at være voksen og barn på en gang - og de forpligtelser og de ting, vi tilllægger det, så det var egentlig for at se på Christians rolle som bærer af en arv, en stor historie, og hvordan man forener det med det barnlige - og derfor er der den alvor omkring ham, siger Thomas Kluge.

Men det er ikke det eneste Kluge fortæller om i videoen herunder. Se ham også fortælle om det fortrolige rum, langt fra pressen, han fik med den kongelige familie.

SE INTERVIEWET MED KLUGE I VIDEOEN HERUNDER:

Læs mere om: