VIDEO: USA’s ambassadør vild med kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary i selskab med den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og hans partner Stephen, samt overborgmester Frank Jensen.

Kronprinsesse Mary i selskab med den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og hans partner Stephen, samt overborgmester Frank Jensen.

Foto: Birger Storm
Kronprinsesse Mary blev rost til skyerne af blandt andre overborgmester Frank Jensen og den amerikanske ambassadør Rufus Gifford for sin deltagelse i åbning af særudstilling på Københavns Rådhus.

Kronprinsesse Marys deltagelse på Københavns Rådhus ved åbningen af særudstillingen i forbindelse med 25-året for det registrerede partnerskab mellem personer af samme køn var en stor succes.

SE VIDEOEN FRA BEGIVENHEDEN LÆNGERE NEDE

Kronprinsesse Mary blev rost af så forskellige kendte personer som Star Tour direktøren Stig Elling samt af overborgmester Frank Jensen og USA’s ambassadør Rufus Gifford. Alle tre var enige om, at kronprinsesse Mary med sin deltagelse havde vist, hvor vigtigt det var, at Danmark som det første land i verden tillod registreret partnerskab mellem personer af samme køn.

Overborgmester Frank Jensen og ambassadør Gifford gav helt eksklusivt interviewe til BILLED-BLADET efter dagens begivenhed, og begge fortalte lidt om deres møde med kronprinsessen, som de fulgtes rundt med for at se den spændende udstilling i rådhussalen.

Frank Jensen fortalte i interviewet om, hvor åben og glad kronprinsesse Mary er for, at Danmark har været et foregangsland på området med registrerede partnerskaber, og ambassadør Rufus Gifford, der havde sin mandlige partner Stephen med på rådhuset, erkendte, at amerikanerne respekterer Danmark for den lovgivning, som i 1989 gjorde det muligt for eksempel for to bøsser at blive gift borgerligt. 

- Det var aldrig sket i mit land for 25 år siden, lød det fra den amerikanske ambassadør.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden